

Ciasto kruche
Składniki: mąka pszenna, marmolada o smaku różanym (przecier jabłkowy min 65%, przecier z owoców mieszanych aronia, czarna porzeczka min. 1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, aromat różany), tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy), cukier, masa jajowa pasteryzowana, masa percepanowa (migdały, cukier, białko jaja kurzego w proszku, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza), polewa deserowa (cukier, tłuszcz palmowy kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczy 16%, emulgatory (lecytyny (z soi), syrop glukozowy, aromat), syrop glukozowy, barwnik beta karoten, aromat, syrop cukrowy inwertowany, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu. Może zawierać orzeszki arachidowe inne orzechy, mleko oraz sezam.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2139 kJ/ 512 kcal, Tłuszcz 30 g, w tym Kwasy nasycone 15 g, Węglowodany 56 g, w tym Cukry 30 g, Błonnik 2,8 g, Białko 5,1 g, Sól 0,40 g.