

Ciasto waflowe
Składniki: tłuszcz palmowy uwodorniony, mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, cukier, polewa (cukier, tłuszcz roślinny nieutwardzony (z pestki palmowej, palmowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), emulgator lecytyny (z soi), aromat), polewa biała (cukier, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (palmowy, rzepakowy), serwatka w proszku (z mleka), barwnik: węglan wapnia, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), polirycynooleinian poliglicerolu, aromat), rodzynki, żurawina, orzeszki arachidowe, skórka pomarańczowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, płatki kukurydziane, syrop glukozowy, aromat, emulgator: lecytyny (z soi), sól, soda oczyszczona, amoniak kwaśny. Może zawierać inne orzechy, sezam oraz jaja.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2241 kJ/ 538 kcal, Tłuszcz 33 g, w tym Kwasy nasycone 16,8 g, Węglowodany 56 g, w tym Cukry 36 g, Błonnik 6 g, Białko 6,6 g, Sól 0,3 g.