Babeczka owocowa z pianką

Krucha babeczka z dodatkiem marmolady wypełniona delikatną pianką waniliową udekorowana galaretką.

dostępne gramatury: 2,2kg

termin przydatności: 45 dni 

Ilość

Ciasto kruche

Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony (palmowy, rzepakowy), albumina białka jaja kurzego, marmolada wieloowocowa (przecier jabłkowy min. 65%, przecier z owoców mieszanych (aronia, czarna porzeczka) min1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), galaretka pektynowa (syrop glukozowo-fruktozowy, sok wiśniowy 1%, substancja żelująca: pektyna, regulatory kwasowości: kwasek cytrynowy, cytrynian sodu, barwnik: kwas karminowy), substancja spulchniająca: soda oczyszczona, substancja żelująca: agar, sorbitol, substancje konserwujące: sorbinian potasu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: beta karoten, aromat. Może zawierać orzeszki arachidowe inne orzechy, sezam, mleko oraz soję.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1827 kJ/ 436 kcal, Tłuszcz 19 g, w tym Kwasy nasycone 10 g, Węglowodany 64 g, w tym Cukry 48 g, Błonnik 4,4 g, Białko 3,2 g, Sól 0,11 g.