

Ciasto kruche
Składniki: mąka pszenna, masa percepanowa (migdały, cukier, białko jaja kurzego w proszku, substancja zagęszczająca: karboksylmetyloceluloza), cukier, marmolada o smaku różanym (przecier jabłkowy min. 65%, przecier z owoców mieszanych aronia, czarna porzeczka min. 1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, aromat różany), tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy), cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku, masa jajowa pasteryzowana, polewa (cukier, tłuszcz roślinny nieutwardzony (z pestki palmowej, palmowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), emulgator lecytyny (z soi), aromat), migdały, syrop glukozowy, syrop cukrowy inwertowany, substancja spulchniająca: soda oczyszczona, aromat, barwnik: beta karoten. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy oraz sezam.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2139 kJ/ 512 kcal, Tłuszcz 30 g, w tym Kwasy nasycone 15 g, Węglowodany 56 g, w tym Cukry 30 g, Błonnik 2,8 g, Białko 5,1 g, Sól 0,40 g.