

Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe
Składniki: mąka pszenna, syrop cukrowy inwertowany, marmolada wieloowocowa (przecier jabłkowy min. 65%, przecier z owoców mieszanych (aronia, czarna porzeczka) min1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), cukier, olej rzepakowy, ziarno dyni, otręby pszenne, płatki owsiane, masa jajowa pasteryzowana, sezam, mleko w proszku pełne, soda oczyszczona, aromat. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy oraz soję.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1817 kJ/ 434 kcal, Tłuszcz 20 g, w tym kwasy nasycone 9 g, Węglowodany 64 g, w tym Cukry 45 g, Błonnik 7,6 g, Białko 4,2 g, Sól 0,5 g.