

Ciasto kruche
Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy), marmolada wieloowocowa (przecier jabłkowy min. 65%, przecier z owoców mieszanych (aronia, czarna porzeczka) min1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), tłuszcz palmowy uwodorniony, masa chałwowa 10% (miazga sezamowa, syrop glukozowy, cukier, całkowicie uwodornione tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), emulgator: lecytyna (ze słonecznika), białko jaja w proszku, aromat), mleko w proszku pełne i odtłuszczone, kakao w proszku, syrop skrobiowy, masa jajowa pasteryzowana, migdały, syrop cukrowy inwertowany, kulka ryżowa ze słodem (mąka ryżowa, mąka kukurydziana, mąka pszenna, cukier, ekstrakt słodowy), polewa (cukier, tłuszcz roślinny nieutwardzony (z pestki palmowej, palmowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), emulgator lecytyny (z soi), aromat), sól, barwnik: beta karoten. Może zawierać orzeszki arachidowe oraz inne orzechy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2218 kJ/ 532 kcal, Tłuszcz 33 g, w tym Kwasy nasycone 17 g, Węglowodany 54 g, w tym Cukry 27 g, Błonnik 4,2 g, Białko 5,8 g, Sól 0,1 g.