

Ciasto kruche
Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy), marmolada wieloowocowa (przecier jabłkowy min. 65%, przecier z owoców mieszanych (aronia, czarna porzeczka) min1%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu), tłuszcz palmowy uwodorniony, mleko w proszku pełne i odtłuszczone, polewa (cukier, tłuszcz roślinny nieutwardzony (z pestki palmowej, palmowy), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), emulgator lecytyny (z soi), aromat), wiórka kokosowe, syrop glukozowy, masa jajowa pasteryzowana, syrop cukrowy inwertowany, aromat, substancja spulchniająca: soda oczyszczona, emulgator: lecytyny (z soi), sól, barwnik: beta karoten. Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy oraz sezam.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2218 kJ/ 532 kcal, Tłuszcz 33 g, w tym Kwasy nasycone 17 g, Węglowodany 54 g, w tym Cukry 27 g, Błonnik 4,2 g, Białko 5,8 g, Sól 0,1 g.